EP. #14 - Agilis tartalommarketing - Avagy, hogyan dolgozzon ma egy szerkesztőség dinamikusan!

Azzal ugye már mind találkoztunk, hogy az online térben már olyan mértékű “zaj” van, hogy nem is nagyon lehet eljutni az ügyfelekhez.

Ezen lépjünk is most túl, mert ez nem akadály ma sem, maximum kihívás.

Viszont! Egy gondolatot vigyünk azért tovább: ez a fajta “zaj” volt az oka annak is, hogy a tartalommarketing is olyan szintre tudott fejlődni mára, ahol most is tart.

Nem elég megírni egy cikket, publikálni és hátradőlni. És nem a terjesztésről, megosztásokról beszélünk most!

A tartalom iránti elvárások változtak meg, mind a felhasználók részéről, ebből fakadóan pedig a készítők részéről.

Hogy merre is alakul el, no erről szól a mai epizód!

Nos tehát. A tartalommal kapcsolatos igények és az erre adott válaszlehetőségekkel fogunk most foglalkozni.

Kezdjük a legfontosabbal: mi változott meg a felhasználókban:

  • ha röviden akarom megfogalmazni, akkor alapvetően a tempó. Más ütemben fogyasztják a tartalmat és mást akarnak látni abban a fél percben, amit idejük van ránk szánni. Erről a témáról is már minden nyelven van ezer, meg ezer írás, nem is akarom ezzel húzni most az időt.
  • A másik: a hitelesség. Nem elég leírni, lefotozni, videózni, elmondani, amit szeretnénk, ha egyszerűen nehezen lesz hihető az, hogy amit át akarok adni, ahhoz tényleg értek. Amúgy, ha valaki ezzel a kérdéssel komolyabban foglalkozik, akkor azért lesz az életének egy olyan fázisa, ahol meg kell küzdenie a saját imposztor szindrómájával. De nem akarok erre elkalandozni… A lényeg, hogy hiába a tuti tartalom, ha nem hisznek nekem.

Ez a kettő, ha rendben van, akkor persze még van egy csomó teendő, mert stratégiát kell építeni arra, hogy milyen tartalmakat akarok gyártani, vagy arra, hogy azokat hol és milyen rendszerességgel akarom terjeszteni. Ez utóbbira egy kedvenc mondásom, hogy hiába a szuper tartalom, ha nem látja senki! De ez is egy olyan téma, aminek érdemes egy önálló alkalmat szentelni.

Amiről ma fogunk beszélni, az inkább a szerkesztőségi munka felépítése és működtetése. Hogyan tudja egy szerkesztői csapat tartani a lépést ezekkel az elvásárokkal?

Kövess a kedvenc podcast lejátszódban, hogy le ne maradj:

Ha kérdésed van, itt üzenhetsz szóban is:

https://www.speakpipe.com/kvszunet 

Copyright 2024 © KV Szünet podcast