EP. #7 - Kulcsszókutatás:
kulcsszó piramis módszerrel

Ma ismét a marketing vizeire evezünk és az egyik személyes kedvencemről fogunk beszélni!

Ez pedig a kulcsszó kutatás. Ami tudom, hogy már lerágott csont, de most elmesélem, hogy én hogyan csinálom, miért már és miért jobb így!

Ez az a módszer, amit bemutattam idén a Digital Cube konferencián is. Szerintem ez a megközelítés sokkal élhetőbbé, élvezetesebbé és érdekesebbé teszi ezt a kutatási folyamatot.

Kezdjük azzal, hogy ez miért is fontos, miért kell vele külön foglalkozni.

Miért fontos a kulcsszó kutatás?

Kezdjük talán azzal, hogy mire kellenek kulcsszavak, ha bármilyen online business-be vágsz.

Szinte már a teljesség igénye nélkül, csak azok, amikre egy jól felépített kulcsszó kutatást fel tudunk majd használni:

  • Kezdjük a hirdetéseknél: A Google keresőhirdetési kulcsszavakra épülnek. Persze, van sok más mód is, de a keresőhirdetések szinte mindig szerepelnek a repertoárban. Ez pedig egy jó induló kulcsszó készlet nélkül döcögős lesz.
  • SEO: Nyilvánvalóan. Tudnunk kell, hogy az adott weboldalt milyen kulcsszavakra szeretnénk majd optimalizálni. Ha cipőboltról van szó, akkor a “cipő”, de még a “férfi cipő”, vagy “női cipő” is messze van attól, hogy mikre szeretnénk majd megfelelő helyen megjelenni. Ez csak a jéghegy csúcsa. No persze ezekre IS szeretnénk majd jó helyen megjelenni, de a hegymászást sem a csúcson kezdi az ember. A hogyanról fogunk még később beszélni majd.
  • Tartalommarketing: Mindamellett, hogy az egyik legfontosabb SEO eszköz, a tartalomnak más célja is van. Érdeklődést kell felkeltenie. Tudásvágyat kell kielégítenie. Végül pedig kötődést kell kialakítania a céggel, márkával, aki készítette azt. De ezt csak akkor tudja megtenni, ha tisztában vagy mi az, ami érdekli őket és keresik a neten.

Ha csak ezt a három szempontot nézzük, már lefedtük a leendő ügyfeleid érdeklődési köre alapján a hirdetéseid keresőszavait, ebből nyilván származtatni kell a hirdetések szövegeit is. Lefedtük a weboldal tartalmi fókuszát is, amire optimalizálnunk kell majd SEO miatt. Lefedtük a tartalmi igényeket is, hogy a blogra, PR cikkekbe, sajtóközleményekbe, vedégcikkekbe, de még akár a következő Facebook posztba is milyen tartalomra van szükség.

Ezért fontos a kulcsszó kutatás.

Gyakorlatilag a teljes marketing aktivitásaink számára tudunk vele irányt mutatni.

Na ez már egy olyan cél, amiért megéri komolyabban a mélyére ásni a dolgoknak. Ehhez szoktam én használni a kulcsszó piramis módszert, hogy megtaláljunk minden kulcsszót, amire szükség lesz a megfelelő eredményhez.

Kövess a kedvenc podcast lejátszódban, hogy le ne maradj:

Ha kérdésed van, itt üzenhetsz szóban is:

https://www.speakpipe.com/kvszunet 

Copyright 2024 © KV Szünet podcast